Hrvatska iz neke bolje perspektive!

Moj današnji sugovornik je Koa Koa Francois de Paul iz Kameruna. Kamerun je država gdje je rođen i odrastao, ali zbog teških životnih uvjeta se odlučio napustit ju i samostalno stvorit nešto kako bi pomogao sebi i svojoj obitelji. Proputovao je dosta zemalja dok 2010. godine nije došao u Hrvatsku.

Prvo što izdvaja nakon što je došao u Hrvatsku je snijeg, to ga je osupnulo, jer nikad prije toga nije niti vidio niti dotaknuo snijeg, a također nije bio ni naviknut na zimu zbog razlike u klimi između Hrvatske i Kameruna.

14502720_1240085976021945_185254154607648317_n

Pri dolasku u Hrvatsku shvatio je da će mu trebati dosta vremena da se prilagodi, jer je sve bilo drugačije, od jezika, običaja, ljudi….sve je bilo novo i nepoznato. Stoga je pred sebe postavio jasan cilj i njega se držao. Naučio je jezik te ga svakodnevno još uvijek uči, prihvatio je naše običaje iako još njeguje i svoje, a najteže mu je bilo za shvatit da u Hrvatskoj gdje god da dođeš uvijek te nude pićem i hranom, dok u Kamerunu to nije običaj, a još više mu nije bilo jasno zašto bi se domaćin naljutio ukoliko odbiješ ponuđeno, a danas kroz smijeh kaže to mi je jedna od najdražih karakteristika Hrvata, ta Vaša gostoljubivost.

Kada je odlučio da želi i ostati u Hrvatskoj, morao se i zaposliti, te je stoga dok nije naučio jezik radio je poslove koji nisu zahtjevali razgovor već više fizički rad, jer kako napominje Francois bitna je volja i sve se može postić ukoliko imaš jasan cilj.

Naglašava da su ga svi dobro prihvatili, da nije imao neugodnih situacija, ali i da je uvijek davao sve od sebe u svakom pogledu kako bi napredovao a i također Hrvate malo educirao o njegovoj zemlji, te im ju približio iz prve ruke. Priznaje da se nije mogao niti nadati da će jednog dana živjeti i raditi u Hrvatskoj i ovdje stvoriti novi dom.

Nevjerojatna karizma i osobnost Francoisa je nešto što osvaja na prvu i što Vas ponuka da i sami budete takvi. To je osoba kojoj osmijeh ne silazi s lica, kojoj ništa nije teško napravit a uz sve to toliko pozitivne energije u jednoj osobi Vas naprosto oduševi.

Ta njegova osobnost i želja da napravi nešto od sebe, prvenstveno da pomogne svojoj obitelji financijski a onda i aktivan član društva u kojem živi dovela je Francoisa do svega što je postigao danas. Kada je ostvario svoj cilj shvatio je da je zapravo najveće ispunjenje u pomaganju drugima u različitim životnim situacijama. Htio je sa svima podjelit svoje iskustvo i pomoći im da skupe hrabrosti i počnu raditi na sebi i hrabro krenu u mjenjanje svog života. Stoga mu se kao logičan izbor zanimanja pogotovo sada kad je naučio jezik činilo mentorstvo u jednoj stranoj kompaniji koja posluje na području zdrave prehrane kako u cijelom svijetu tako i u Hrvatskoj. Francios je također pokrenuo i svoj brand VICTORIOUS7TEAM te je u tijeku i postupak patentiranja.

16938436_1397474596949748_5136329592437101730_n

Na pitanje kako se uspio tako prilagoditi u novoj sredini i još u sve to pokrenuti svoj posao, odgovara: “Sve se može kad se hoće, samo to moraš stvarno željeti”. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s